De initiatiefnemers van het bedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
De initiatiefnemers van het bedrijf. © Herman Stöver

Tieners starten cateringbedrijf in Ede: ‘Ook om eenzaamheid tegen te gaan’

EDE - Mirthe, Chirine, Nadine en Sofia uit Ede zijn gek op koken en ‘iets goeds doen voor anderen’. Sinds deze zomer hebben de vier tienermeiden cateringbedrijf Behind Fusion Food. De jury van de cursus ZomerOndernemer beloonde hun bedrijf onlangs met de ereprijs vanwege de interculturele en sociale insteek.

De vier vriendinnen willen gaan cateren met de smaak van diverse culturen: de tajine gevuld met Marokkaanse stoofpot naast de kaasblokjes, bladerdeeg met amandelen en honing naast groenteburgers. 

Helemaal in haar nopjes

Ook bedachten ze Buddy Food: maaltijden voor ouderen die ze niet alleen langsbrengen maar ook met hen samen opeten. De prijs was een echte aanmoediging, vertellen de meiden. Daarmee is jongste compagnon Nadine Belbachir (13) helemaal in haar nopjes. Zelf mocht ze niet meedoen met de cursus waarvoor de minimumleeftijd geldt van vijftien jaar. En dat terwijl ze notabene de bedenker is van het cateringbedrijf, onthullen de meiden. 

Nadine vertelt trots dat ze op haar elfde al graag wat wilde bijverdienen en, omdat ze nog te jong was voor een baantje, bedacht om samen met haar moeder Bouchra te gaan koken voor anderen, tegen een kleine vergoeding. De twee hielden het bij koken voor familie en vrienden. Maar deze zomer las haar moeder over de cursus ZomerOndernemer, voor jongeren die denken over een eigen bedrijf. Of dat niet wat was. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei