Volledig scherm
Bij doorzoekingen werden verschillende soorten munitie ontdekt. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tieners uit Ede en Bennekom drie maanden langer vast om online wapenhandel

BENNEKOM/ EDE - Twee mannen van 18 jaar oud uit Ede en Bennekom die worden verdacht van wapenhandel via het internet, worden nog eens negentig dagen langer vastgehouden. Een 17-jarige uit Ede die eerder ook al langer vast moest blijven zitten, is op vrije voeten gesteld.

Dat heeft de rechter-commissaris gisteren besloten.

De drie tieners werden ruim tweeënhalve week geleden opgepakt. Zij kwamen in beeld bij de politie tijdens een onderzoek van de recherche naar illegale wapenhandel, dat tussen midden juni en halverwege juli heeft plaatsgevonden.

Automatisch vuurwapen

Het lukte de politie meerdere wapens in handen te krijgen, waaronder een automatisch vuurwapen. Bij doorzoekingen in woningen werden verschillende soorten munitie gevonden. Twee weken geleden werd al eens besloten de drie verdachten uit Ede en Bennekom langer vast te houden. De 17-jarige Edenaar die nu is vrijgelaten, blijft verdachte in de zaak, meldt het Openbaar Ministerie.

Over de precieze manier waarop wapens online zouden zijn verhandeld, wil de politie niets zeggen. De opties zijn talrijk, van het dark web tot Telegram. Dat laatste is een berichtendienst waarmee je versleutelde en zelfvernietigende boodschappen en foto’s kunt versturen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei