Volledig scherm
PREMIUM
Leerkracht Timon Arentsen in zijn klaslokaal van de Oranje Nassauschool in Ede. © Herman Stöver

Timon staat voor de klas: ‘Toen mijn vrouw beviel, zijn mijn leerlingen twee keer naar huis gestuurd’

INTERVIEWMannen in het basisonderwijs, ze zijn er wel maar je moet ze met een vergrootglas zoeken. Volgens de Edese leerkracht Timon Arentsen zijn mannen best te porren om voor de klas te staan, maar moet je ze meer bieden. 

,,Mannen willen carrière maken, zijn vaak hoofdkostwinner. Met een basisschoolsalaris kun je tegenwoordig amper een huis kopen.”

Hij houdt zich al dertien jaar staande tussen voornamelijk vrouwen. Toch zou leerkracht Timon Arentsen (37) zo weer kiezen voor het basisonderwijs. ,,Ik ben een echte lesgever. Geniet ervan kennis over te dragen en met een klas op te trekken.”

De Tweede Kamer stemde onlangs voor een motie van Denk de man-vrouwverhoudingen in het basisonderwijs evenwichtiger te maken. Dat zou beter zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Wat vindt u hier van?’
,,Op de Oranje Nassau boffen we. Van de twintig personeelsleden zijn er zes man. Voor het team is het goed, mannen bekijken dingen vaak luchtiger. En de sfeer is anders. Misschien gevaarlijk om te zeggen, maar wij brengen de humor. Klieren lekker.

Leerlingen moeten zowel mannelijke als vrouwelijke rolmodellen hebben. Het is goed dat ze zien dat mannen dingen anders benaderen. We praten wel over dingen die zijn voorgevallen, maar schakelen sneller terug naar de lesstof. Vrouwen blijven praten….”

Quote

Met een basis­school­sa­la­ris kun je tegenwoor­dig amper een huis kopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei