Volledig scherm
Schommels op het Marktplein in Ede. Voor een rolstoelschommel is geen plek, zegt het gemeentebestuur. © Herman Stöver

Toch geen rolstoelschommel op Markt Ede

EDE - Er komt geen rolstoelschommel op de Markt in Ede. Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad eind vorig jaar voor de komst van een aangepast speeltoestel stemde, ziet het gemeentebestuur geen ruimte om er een in te passen op de recent opgeknapte Markt. 

Wat de raad betreft zou de Markt zo’n schommel krijgen, zodat ook mindervalide kinderen daar kunnen spelen. De enige plek waar hij volgens de gemeente kan komen is echter op de plek waar nu een kiosk en een terras gepland staan. Dat zien burgemeester en wethouders niet zitten. 

Kapitaalvernietiging

Op een andere plek betekent het dat een ander speeltoestel moet verdwijnen. Dat is wat de gemeente betreft kapitaalvernietiging en bovendien wijkt men dan af van het oorspronkelijke ontwerp van de markt. 

Ede zoekt nu naar een plek waar de schommel wel een plek kan krijgen. Mogelijk is dat het Raadhuisplein. De gemeente werkt aan plannen om dit plein om te toveren tot een stadspark. Omdat ze deze plannen samen met de burgers wil gaan ontwikkelen, duurt en een paar jaar voor de schommel hier komt. Tot die tijd zoekt Ede nog naar een andere plek, bijvoorbeeld een speeltuin. 

Overigens komt er in mei in een speeltuin aan de Essenburg in Ede wel een schommel voor kinderen die in een rolstoel zitten. Dat project is mede betaald met waardebonnen van het project Ede Doet

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei