Volledig scherm
Het laatste duel van Reehorst in sporthal de Reehorst © Herman Stöver

Toch hal voor Reehorst op Peppelensteeg in Ede

EDE - Handbalvereniging Reehorst kan mogelijk toch een hal bouwen samen met de Edese korfbalvereniging met dezelfde naam. 

De beide clubs waren wanhopig op zoek naar een onderkomen voor de komende seizoenen, nadat sporthal de Reehorst de deuren sloot. Voorzitter Leo de Wit van de handbalvereniging vreesde zelfs even voor het voortbestaan van Reehorst.

Garant

Quote

Mooi besluit, maar eigenlijk een jaar te laat

Leo de Wit

De gemeente Ede wilde in eerste instantie niet garant staan bij de bouw van een nieuwe hal op sportpark Peppelensteeg door te gaan. In de hal moeten de clubs kunnen trainen en spelen. Het gebouw moet aansluiten op de kantine en de kleedkamers die de korfballers en de Edese IJsvereniging nu al gebruiken. 
De hal moet ongeveer 800.000 euro kosten. Tenminste, dat waren de kosten bij de offerte die beide clubs vorig jaar opvroegen. De Wit is dus nog niet euforisch. ,,Dit besluit is mooi, maar eigenlijk een jaar te laat. Door de stijgende prijzen in de bouw, moeten we nu opnieuw berekenen of we de hal kunnen bouwen.'' 

Krapte

In eerste instantie wilde de gemeente Ede niet meewerken aan de plannen. De korfballers en handballers zouden gebruik kunnen maken van verschillende sporthallen verspreid over Ede.  Hoewel er in de winter krapte is, zou er geen noodzaak zijn. Bovendien zou het risico te hoog zijn. Beide clubs gaan namelijk een lening aan. Voor die lening zou de gemeente garant moeten staan.

Op aandringen van de gemeenteraad heeft de gemeente Ede nu aangegeven toch garant te willen staan. De lening gebeurt bij de Bank Nederlandse Gemeenten, waar de rente lager is dan bij andere banken. Ede ziet nog altijd niet de noodzaak, maar grote risico's zijn er ook niet, schrijft het college aan de raad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei