Volledig scherm
De rijders van de 125 kilometer beklimmen ook de Grebbeberg, © Tamara Reijers

Tocht voor toerfietsers bij NK wielrennen

EDE - De organisatie van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen in Ede heeft niet alleen aan de profwielrenners gedacht. Op 29 juni staat er ook een toertocht op het programma voor de meer recreatieve fietsers.

De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 75 of 125 kilometer. De routes voeren de fietsers niet over het parcours van de profs. Immers, de titelstrijd van de vrouwen heeft op dezelfde dag plaats. De 75 kilometer voert de toerfietsers vanaf de start aan de Zandlaan in Ede via Bennekom en de Ginkelse Hei naar Otterlo. Vervolgens gaat het via Schaarsbergen en Arnhem naar Oosterbeek. 

Wageningse Berg

Daarna rijden de deelnemers van de NK Toertocht langs de boorden van de Rijn naar Wageningen, waar de beklimming van de Wageningse Berg wacht. Via de Mansholtlaan en een ommetje door het Binnenveld bereiken de fietsers de finish bij het fanplein in het centrum van Ede. Daar kunnen ze nog een blik werpen op de vrouwenkoers. 

De rijders van de 125 kilometer hebben het buitengebied van Harskamp als meest noordelijke punt in hun parcours. Na de passage van Oosterbeek wacht hen de beklimming van de Italiaanseweg bij Doorwerth. In Wageningen laten ze de plaatselijke Berg voor wat hij is en zetten ze koers naar de Grebbeberg bij Rhenen. Na de beklimming van deze kuitenbijter wacht in Rhenen nog meer klimwerk op de Nieuwe Veenendaalseweg en de Defensieweg. Als dat achter de rug is gaat het via Kwintelooijen en het Binnenveld naar de finish.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei