Voer geen wilde zwijnen. Die oproept doet samenwerkingsorganisatie Veluwe op 1. In de komende periode worden flyers en posters met deze boodschap verspreid op onder meer vakantieparken.
Volledig scherm
PREMIUM
Voer geen wilde zwijnen. Die oproept doet samenwerkingsorganisatie Veluwe op 1. In de komende periode worden flyers en posters met deze boodschap verspreid op onder meer vakantieparken. © Veluwe op 1

Toeristen op Veluwe krijgen opnieuw waarschuwing: voer geen wilde zwijnen

‘Wilde zwijnen voeren? Dan teken je hun doodvonnis!’ Die waarschuwing krijgen vakantiegangers op de Veluwe deze zomer nadrukkelijk van natuurorganisaties, recreatieondernemers en gemeenten. ,,Het is nodig.”

4 reacties

 • Natascha Vreeken

  3 weken geleden
  @T Wild Voor natuurgebieden worden berekeningen gemaakt hoeveel wild er in zo'n gebied past. Dat aantal wordt in de Veluwe ruim overschreden. Dus worden ze geschoten. Minder schieten betekent het bos "puilt uit" en de zwijnen trekken naar bewoonde gebieden = meer zichtbaar. Leuk voor de toerist, niet voor bewoners en verhongerende kudde zwijnen die in de winter met elkaar om voedsel concurreren. Dus het is goed dat ze nu hun beleid weer veranderd hebben naar meer afschieten.
 • Hennie Brouwer

  3 weken geleden
  Droom lekker verder met deze campagne. Nederlanders kennende trekken zij zich er niets van aan. Voeren doen ze toch. Maar straks niet janken als een kind in de kinderwagen wordt aangevallen. Het geliefde viervoetertje levensgevaarlijk te grazen worden genomen. Of de foto uiteindelijk een rontgenfoto blijkt te worden. Maar niet zeuren. Toeristen nemen dit risico. Eigen schuld, eigenwijsheid wordt afgestraft.
 • T Wild

  3 weken geleden
  Hoezo anders beheren mijnheer Jansen? Daardoor moeten er nu veel afgeschoten worden . Prima beheer!
 • Wilco Rorijs

  3 weken geleden
  Dit is zo’n dezelfde illusie als dat iedereen zich aan de Corona regels gaat houden. Het doodvonnis van mening wild zwijn is bij deze al getekend.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei