Volledig scherm
Peter Vergouwen met zijn collega Petra Groenenboom bij de Wall of Fame van geholpen topsporters in Ziekenhuis Gelderse Vallei. © Herman Stöver

Topsportarts Peter Vergouwen koninklijk onderscheiden

EDE - Topsportarts Peter Vergouwen is vrijdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester René Verhulst van Ede heeft de 71-jarige Arnhemmer de versierselen opgespeld die horen bij deze onderscheiding.

De onderscheiding is uitgereikt tijdens de officiële opening van de nieuwe multidisciplinaire sportkliniek in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Peter Vergouwen was mede-initiatiefnemer van dit zogeheten High Performance Medical Center. Dit biedt onderdak aan topsportartsen, sportorthopeden, sportradiologen alsmede aan specialisten die geconsulteerd worden bij sportblessures. Het doel is om optimale zorg te bieden aan (top) sporters. 

Topsportgeneeskunde

Vergouwen is al decennia een van de meest gerenommeerde topsportartsen van de wereld. Vanuit zijn expertise was hij oprichter en hoofd van de afdeling Topsportgeneeskunde binnen het UMC Utrecht en was hij sportarts bij de afdeling Sportgeneeskunde van het NOC*NSF. Sinds 2002 is hij verbonden aan het Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede waar hij (top)sportgeneeskunde verder heeft ontwikkeld.

Sporters vanuit de hele wereld en vanuit verschillende sportdisciplines weten de weg te vinden naar Peter Vergouwen. Talloze Olympisch-, Wereld- en Europees kampioenen stond hij terzijde. Vergouwen wordt geroemd om zijn baanbrekend werk op het gebied van diagnostiek in de topsport. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei