Ontwerp topsporthal
Volledig scherm
Ontwerp topsporthal © gemeente Ede

Topsporthal kost Ede een miljoen extra

EDE - De start van de bouw van de nieuwe topsporthal Ede staat gepland voor 4 juni van dit jaar. De raad moet nog wel akkoord gaan met de overschrijding van het budget met 1 miljoen euro.

,,Het oorspronkelijke budget voor de nieuwe topsporthal werd in 2012 vastgesteld’’, legde wethouder Johan Weijland dinsdagmiddag uit tijdens een presentatie van de bouwplannen. ,,Inmiddels zijn we vijf jaar verder en zijn de bouwkosten gestegen.’’ Voor de bouw van de topsporthal moet nu 1 miljoen euro extra worden uitgetrokken. De gemeente Ede deelt deze extra kosten met onderwijsinstelling ROC A12.

Definitief

In eerste instantie zou de topsporthal 10,5 miljoen euro kosten, het totaalbedrag ligt nu op 11,5 miljoen euro. Volgens Weijland wordt er aan dit bedrag niet meer getornd. 

De nieuwe topsporthal vervangt de oude sporthal de Reehorst aan de Bennekomseweg. Lokale sportverenigingen, studenten van de Kenniscampus en eredivisieclub Vallei Volleybal Prins maken straks gebruik van de faciliteiten. Naast sport en onderwijs biedt de hal ook ruimte voor paramedische expertise, zoals fysiotherapie en diëtiek.

Op 11 mei neemt de gemeenteraad een besluit over de budgetoverschrijding. Als die akkoord is zal de hal er in april 2018 staan.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei