Volledig scherm
Lisette schrijver © Helemaal Pluis.

Tot 200 euro voor 'zomerondernemers' in Ede

EDE - Edese Jongeren in de leeftijd van 15 tot 23 jaar hebben in de zomervakantie de mogelijkheid om gratis te leren hoe het is een ondernemer te zijn. In vier regio’s binnen Gelderland start het project ‘ZomerOndernemer’. Deelnemers ontvangen zelfs een gratis startkapitaal tot 200 euro. 

Een eigen bedrijf beginnen is niet makkelijk. En dus komt het regelmatig voor dat een jongere de stap niet durft te zetten of gewoonweg niet weet wat er allemaal bij komt kijken. 

In zes weken helpt ZomerOndernemer jongeren te starten met een eigen onderneming. De deelnemers volgen een driedaagse training en zijn ze wekelijks te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de overige tijd werken ze aan hun bedrijf. 

Dromen

Het project wordt afgesloten met een evenement waar de jongeren de gelegenheid krijgen hun onderneming te presenteren aan een groot publiek. Na de zomervakantie mogen de deelnemers zelf bepalen of er met het bedrijf door word gegaan of niet. Coördinator van het project is Ivar van Asten van Stichting The New Entrepreneur.

,,Ik zie zakelijke dromen werkelijkheid worden. Het doel van het project is om jongeren kennis en ervaring te laten opdoen met het ondernemerschap. Het programma is een aanvulling op het reguliere onderwijs. Het onderwijs worstelt ook met de vraag hoe ze jongeren het ondernemerschap het beste kunnen bijbrengen en dit project is één van de antwoorden.’’ Het project wordt mede gefinancierd door de Rabobank. 

Helemaal Pluis

De 21-jarige Lisette Schrijver Mariënheem deed vorig jaar mee met het project in Overijssel en weet als geen ander wat het project te bieden heeft. Ze werd eerste in haar regio en mocht daardoor mee doen met de landelijke finales. Uiteindelijk eindigde ze daar als tweede. Ze startte een eigen bedrijf als grafisch vormgever (genaamd Helemaal Pluis), waar ze een jaar later nog steeds geld mee verdient.

Schrijver ontwerpt huisstijl en logo’s met haar bedrijf voor andere bedrijven. Ze is zeer te spreken over het netwerk dat ze aan het project heeft overgehouden. ,,Met vrijwel alle deelnemers die vorig jaar meededen heb ik nu nog steeds goed contact. Ik heb er een enorm netwerk aan over gehouden. Mensen die mij nog steeds aan verscheidene klussen helpen.’’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei