Volledig scherm
De hijskraan aan de Telefoonweg in Ede. © Politie Ede

Twee 'chillende' jongens uit hijskraan gehaald in Ede

EDE - Twee jongens zijn in de nacht van zondag op maandag uit een hijskraan gehaald op een bouwterrein aan de Telefoonweg in Ede. Het duo was omhoog geklommen om boven in de kraan 'te chillen'. Dat meldt de politie via Facebook.

De politie krijgt die nacht een melding van een persoon die iemand in een hijskraan heeft zien zitten.

Zorgwekkend
Als de politie bij de kraan arriveert zien zij een persoon boven in de kraan zitten. Althans, zij zien op het hoogste platform een arm liggen en een been over de rand bungelen. Agenten roepen naar de personen, maar krijgen geen antwoord. Omdat de situatie zorgwekkend is, besluiten agenten naar boven te klimmen. Als de agenten halverwege zijn, wordt er plotseling naar hen geschreeuwd.

Chillen
De twee jongens geven dan zelf aan beneden te zullen komen. Als zij enkele minuten later op de grond staan blijkt het te gaan om een kwajongensstreek, zo zeggen ze zelf. Ze waren naar boven geklommen om 'te chillen'.

Levensgevaarlijk
De politie is ruim een uur bezig geweest met de actie van de jongemannen. De politie benadrukt via Facebook dat de actie 'levensgevaarlijk is en verkeerd had kunnen aflopen'. Beide jongens kunnen binnenkort bericht van justitie verwachten.

De Vallei