De buggy op de Grote Bosweg in Barneveld, waar mee een 16-jarige jongen werd aangereden door een leeftijdsgenoot. Hij raakte zwaargewond.
Volledig scherm
PREMIUM
De buggy op de Grote Bosweg in Barneveld, waar mee een 16-jarige jongen werd aangereden door een leeftijdsgenoot. Hij raakte zwaargewond. © William Harthoorn

Twee ongevallen in twee dagen met ‘levensgevaarlijke’ buggy's: ‘Pubers voelen zich de koning’

De buggy waarmee de 14-jarige Sven uit Barneveld afgelopen vrijdag in Lunteren om het leven kwam, mocht niet op de openbare weg. Het fun-voertuig was puur voor gebruik op eigen terrein. Opvallend genoeg raakte een dag later in de omgeving opnieuw pubers betrokken bij een ernstig ongeval met een buggy. Ook deze mocht vermoedelijk niet de weg op.

4 reacties

 • P. Cuppen

  2 dagen geleden
  We zijn allemaal jong geweest, toch? Ik vind het vooral diep tragisch voor die jongens en de nabestaanden.
 • Anneke Dijk

  2 dagen geleden
  Het is weer eens raak in de Barneveld/Lunteren regio...jongetjes die zich misdragen op de openbare weg...daar zijn de ouders verantwoordelijk voor, geef die dus maar een dikke boete en laat ze een crossterrein aanleggen voor de jeugd.
 • Mattie Veld

  2 dagen geleden
  Die pubers horen niet op een buggy. Ze vervelen zich waarschijnlijk, dit lijkt me dus geen toeval Jeroen.
 • Jeroen Janssen

  2 dagen geleden
  twee totaal verschillende ongevallen, met twee totaal verschillende voertuigen. Waarvan een gemotoriseerde skelter is welke je enigzins een buggy kan noemen. Terwijl de ander een UTV is met beperkte snelheid en niks weg heeft van een buggy. Daarbij was bij de tweede alcohol in het spel. Bij het eerste ongeval werd er iemand welke bovenop het voertuig zat van het voertuig geslingerd en bij de tweede iemand aangereden. Dat dit kort achter elkaar gebeurd is toeval en absoluut geen orde van dag.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei