World Food Center Artist zoals het er uit zou gaan zien.
Volledig scherm
World Food Center Artist zoals het er uit zou gaan zien. © World Food Center

Twijfel groeit over World Food Center, gemeente Ede lijdt 19,7 miljoen verlies

EDE - Het prestigieuze plan voor attractiepark World Food Center in Ede ligt onder vuur. De gemeente Ede moet er vele miljoenen in stoppen, maar het politieke draagvlak brokkelt af nu de kosten voor de bouw steeds verder oplopen. ,,Ik kan het op straat amper nog verkopen.’’

36 reacties

 • de gelderse gravin

  2 jaar geleden
  die man kost een paar centen, maar dan heb je ook niks !
 • Elvis

  2 jaar geleden
  De persoonlijke ambities van wethouder Leon Meijer (eerst zich wethouder van "food" noemend, met ambitie om minister van food te worden) en thans wethouder van financiën, is debet aan deze verspilling van publiek geld. Op dit moment lijdt men dus een verlies van € 19,7 miljoen, investeert € 6,0 miljoen en staat ook nog eens garant voor € 24,0 miljoen tbv het WFC. Nu poogt hij over de ruggen van wmo/pgb ontvangers geld te sparen.Het lijkt mij beter dat deze wethouder zijn dure ambities opgeeft en opstapt. 
 • Biker

  2 jaar geleden
  Dat een World Food Center een meerwaarde kan hebben voor de gemeente Ede (onderdeel van de food valley) is bijna wel zeker, waarom het daarnaast een pretpark moet worden? Ik zie de link tussen een pretpark en een Food Center niet echt. Maak er een fantastisch ultra modern food center van waarbij alle facetten van onze voedselproductie, agri industrie, top-chefs etc. samen komen. Laat daarbij mulit-nationals als Unilever, FrieslandCampina, Danone, Cargill etc. een rol spelen en je komt naast de subidies een heel eind.
 • de gelderse gravin

  2 jaar geleden
  Kijk eens naar de foto - in opdracht van de gemeente Ede -   die bij dit artikel is geplaatst. Het is een sprookje, papa, mama en heel veel lieve kindjes, die spelen onder vrolijke gele parasolletjes. Een fles melk - melk komt van koeien - en nog véél meer. Het is net een sprookje en dat ís het ook.
 • de gelderse gravin

  2 jaar geleden
  Tientallen miljoenen worden teruggeschraapt en dat zullen ze óns laten voelen

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

De Vallei