Volledig scherm
© Herman Stöver

Uitstel sporthal Otterlo zorgt ook voor financiële problemen

OTTERLO - Het uitstel van de bouw van een woonwijk en een multifunctioneel centrum zorgt niet alleen voor verdriet in het dorp, het zorgt ook voor een gat in de begroting van de nieuwbouwplannen. 

Dat blijkt uit een memo van het Edese college aan de gemeenteraad. Sporthal Sero is in zo'n slechte staat dat er zeker binnen een jaar aanpassingen nodig zijn om te zorgen dat de kinderen van basisschool en de volleyballers de komende jaren gebruik kunnen maken van de sporthal. 

Vergunningen

Deze week werd bekend dat de bouw van een nieuwe woonwijk, inclusief multifunctioneel centrum met een dorpshuis en een sportzaal, voorlopig niet door gaat. Onduidelijkheid over Europese wetgeving rond stikstof zorgt ervoor dat de benodigde vergunningen voorlopig niet kunnen worden verleend. Ede verwacht een vertraging van twee tot drie jaar. En dus moet het dorp voorlopig gebruikmaken van een verouderde sportaccommodatie. 

Geen budget

Voor de noodzakelijk aanpassingen, die nu in kaart worden gebracht, is echter geen budget beschikbaar. Zo'n 100.000 euro aan onderhoudsreserveringen is door de eigenaar van de sporthal, de stichting Sero, gereserveerd als investering in het nieuwe multifunctionele centrum.  Als dat geld straks wordt ingezet voor lapmiddelen in de huidige sporthal, betekent dat een gat in de begroting voor het nieuwe gebouw. 

Geen bus naar Harskamp

Deze zomer moet duidelijk worden wat de precieze kosten zijn en hoe de gemeente Ede die wil gaan dekken. Ede is weliswaar geen eigenaar van de sportzaal, maar is wel verplicht om een locatie voor gymonderwijs aan te bieden. Heen en weer rijden naar een sporthal in Harskamp vindt Ede voor een enkele keer geen probleem. Maar de gemeente ziet het niet als oplossing tot de nieuwe sporthal er staat. Dat duurt nog te lang en daarvoor is de reis toch net te ver weg. 

Volgens de gemeente kan het huidige dorpshuis, dat ook zou verhuizen naar het MFC, nog wel even vooruit op de huidige locatie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei