Volledig scherm
Het Forumgebouw van Wageningen Universiteit. © DG

Universiteit Wageningen koopt eerste stuk grond op Edes grondgebied

BENNEKOM / WAGENINGEN - Wageningen UR heeft negentien hectare grond aangekocht tussen de Langesteeg in Bennekom en de Wageningen Campus.

Het is de eerste grote grondaankoop van de universiteit op Edes grondgebied. „We hebben aan de oostelijke kant van de Mansholtlaan wel wat graslanden voor onderzoek die deels in Bennekom en deels in Wageningen liggen. Maar dit is echt een stap richting Ede”, zegt woordvoerder Simon Vink.

Proefvelden
De kans deed zich voor omdat een melkveehouder aan de Langesteeg zijn bedrijf, gevestigd in de boerderij Nergena, en gronden in de verkoop heeft gedaan. Vink: „Het grenst aan andere proefvelden van ons en de grond van je buurman komt niet zo vaak te koop. Dus hebben we toegehapt.” Wageningen UR heeft nog geen concreet uitgewerkte plannen voor de nieuwe proefvelden. „Het is puur een strategische aankoop waar we niet van tevoren op gerekend hadden.”

Aanvulling
Maar omdat er aan de westzijde van Wageningen nogal wat proefvelden zijn verdwenen is aanvulling van proefvelden gewenst. En deze Bennekomse gronden sluiten naadloos aan bij proefvelden die Wageningen UR al heeft.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei