Volledig scherm
Ultralopers. © Thinkstock

Uren rennen in de hitte door Rivierenland en Vallei

ECK EN WIEL/EDE - Het wordt woensdag 35-plus graden, maar dat weerhoudt de twintig deelnemers aan de Holland Ultra Tour er niet van om hard rennend de afstand tussen Nederhemert, Eck en Wiel  en Ede te overbruggen. 

Het is de vierde etappe in de veertiendaagse hardloopronde door Nederland, dagelijks leggen de hardlopers zo'n 65 kilometer af. Om de vijftien kilometer is er een verfrissingspost. De lopers steken woensdagochtend bij Waardenburg de Waalbrug over en rennen dan via Geldermalsen, Buren en Eck en Wiel naar het Amerongseveer. Via Amerongen en Veenendaal wordt de finish bereikt bij de Bosrand in Ede. 

Eerder starten

Vanwege de hitte wordt mogelijk een uur eerder gestart: om 6 uur ‘s ochtends bij de natuurcamping in Nederhemert. De eerste loper wordt in Ede aan het begin van de middag verwacht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei