De voormalige recreatiewoningen worden elk omgebouwd tot twee appartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige recreatiewoningen worden elk omgebouwd tot twee appartementen. © Avodah

Vakantiepark wordt woonzorgvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking

LUNTEREN - De Droomwens, een vakantiepark aan de Boslaan in Lunteren, wordt een woonzorgvoorziening. De zespersoons vakantiehuizen worden omgebouwd tot woningen voor mensen met een beperking. 

8 reacties

 • J Thijs

  1 jaar geleden
  Geweldig dat reageerders kritiek hebben op een zorgplan waar zij de inhoud niet goed van kennen. Er is een groot tekort, deze goede initiatieven kunnen helpen deze gaten op te vullen. In plaats van kritiek te plaatsen kunnen de reageerders zelf zoiets opzetten en de in hun ogen enorme winsten opstrijken.
 • Mies Gooyer

  1 jaar geleden
  Dit is een perfect idee, zoiets bedoel ik met mijn laatste zin (als dat geplaatst wordt...). Ik ga condooms kopen! Foutparkeerder vindt nieuw condoom op auto plus briefje met bijzondere boodschap https://www.gelderlander.nl/auto/foutparkeerder-vindt-nieuw-condoom-op-auto-plus-briefje-met-bijzondere-boodschap~a6267f40/
 • Mies Gooyer

  1 jaar geleden
  Ik was gisteren opzoek naar een woonzorgcentrum ivm post. Toen kwam ik er achter hoeveel (zo ongeveer, dus het zijn er nog veel meer) er bestaan voor mensen met een geestelijke beperking. Vind het schrikbarend hoog. Waarom zijn er zoveel mensen met een geestelijke beperking? Is daar een reden voor waar wat aan gedaan moet worden? Één weet ik er al. Zo hoort de politiek ook te denken, oorzaak gevolg, op alle gebieden en met langdurigeoplossingen komen. Niet max. 1 jaar vooruit kijken.
 • Marijke Wissink

  1 jaar geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Een mooi initiatief, kleinschalig mét dagbesteding. Of de opzet nou op deze manier gerealiseerd wordt of dat het een stichting is, er gaat altijd overheidsgeld naar toe. In ons dorp is een grote zorginstelling voor meervoudig gehandicapte mensen, van licht tot zwaar, gaat veel geld naar toe, al het personeel, de gebouwen, verbouw en nieuwbouw, de dagbesteding. Busjes rijden af en aan om bewoners er naar toe te brengen. Óók deze mensen hebben recht op prettig wonen.
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  @J.M.Horst, mogen deze mensen a.u.b. een zinvolle dagbesteding hebben, waar ze ook nog eens gasten van buiten ontvangen en waardering krijgen. Denkt u nu echt dat hieraan verdiend gaat worden? Of dat dit big business is?
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei