Ede telt enkele nieuwbouwwijken waardoor de stad nog steeds groeit. Marieke van der Heiden en haar vriend zijn vorig jaar in de Enkawijk komen wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ede telt enkele nieuwbouwwijken waardoor de stad nog steeds groeit. Marieke van der Heiden en haar vriend zijn vorig jaar in de Enkawijk komen wonen. © Herman Stöver

Valleigemeenten groeien een heel klein beetje; Edese dorpen kennen kleine krimp

EDE - 2020 was geen goed jaar voor wat betreft de groei van de inwonersaantallen in de Vallei. De gemeente Ede kende nog de sterkste stijging van het aantal inwoners: 1,2 procent ofwel 1387 extra inwoners. Uit de sterftecijfers blijkt dat er in 2020 wat meer mensen overleden dan andere jaren. Corona lijkt daarvan de oorzaak. 

0 reacties

 1. Achtervolging door politie vanaf Duitse grens eindigt in horrorcrash: 18-jarige bestuurder zwaargewond
  video | update

  Achtervol­ging door politie vanaf Duitse grens eindigt in horror­crash: 18-jarige bestuurder zwaarge­wond

  OTTERLO - Op de Arnhemseweg in Otterlo is rond 02.00 uur donderdagochtend een eenzijdig ongeluk gebeurd . Daarbij is de 18-jarige autobestuurder zwaargewond geraakt. De horrorcrash vond plaats tijdens een achtervolging. De auto werd gezocht nadat het kenteken bij het passeren van de Duitse grens door een camera werd herkend. De auto stond gesignaleerd omdat er iets mee aan de hand was.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'
  Play

  Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'

 2. Zo blus je een elektrisch voertuig
  Play

  Zo blus je een elektrisch voertuig

De Vallei