Rini Ruitenschild woont vlak bij de biomassacentrale aan de Knuttelweg en heeft hier veel last van.
Volledig scherm
PREMIUM
Rini Ruitenschild woont vlak bij de biomassacentrale aan de Knuttelweg en heeft hier veel last van. © Herman Stöver

‘Van mij mag deze biomassacentrale weg, liever vandaag dan morgen’

EDE - De maat is vol voor Edenaar Rini Ruitenschild. De bewoner van een huis aan de Asakkerweg ageert tegen de biomassacentrale aan de Knuttelweg. ,,Een paar dagen geleden stond mijn slaapkamer vol rook. Ik zeur niet snel, maar dit is zo’n inbreuk op mijn privacy dat ik nu hemel en aarde ga bewegen om het te stoppen. Ik wil gewoon met open raam kunnen slapen.”

6 reacties

 • Theo42

  2 jaar geleden
  Op 2 februari is ook eindelijk bekend geworden dat de centrales tot 3x toe de maximale norm voor fijnstof overschrijden. Hoe staat het met de stikstofoxiden ? Men gebruikt filters maar dat werkt dus niet. Zo wordt men voor de gek gehouden.
 • Hulshof

  2 jaar geleden
  De hele subsidie op "resthout" voor biomassacentrales moet komen te vervallen. Bosbeheerders kappen nu veel meer bos dan nodig is, zogenaamd omdat dat voor het beheer of het verjongen van het bos nodig is, maar in werkelijkheid om er goed aan te verdienen. Het is ook onzin om hout te verbranden om het CO2 probleem op te lossen. Al dat  hout geeft een boel CO2 af als je het verbrandt en het duurt tientallen jaren voordat die CO2 weer is vastgelegd in nieuw hout, dat eerst weer moet groeien. Dan kun je er toch veel beter papier, spaanplaat of timmerhout van maken.
 • Oldlady

  2 jaar geleden
  Dit is geen groen beleid maar een zaak van geld
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  dat ding had er nooit mogen komen. echter men laat zich gewoon voor de gek houden met hun energie transitie maatregelen door de verkeerde oplossingen te realiseren. Ze hebben totaal niet door, dat ze het milieu alleen maar verpesten.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Groot gelijk Rini! Iedereen heeft recht om met open ramen te kunnen slapen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei