Stemacteur Sander de Heer, schrijver Ruud van Megen en muzikant Edgar van Hasselt (v.l.n.r.)
Volledig scherm
PREMIUM
Stemacteur Sander de Heer, schrijver Ruud van Megen en muzikant Edgar van Hasselt (v.l.n.r.) © Herman Stöver

‘Vechten, vluchten, overleven’: Joodse verloofden als verzetsstrijders

OTTERLO - Op een boerderij waar evacués en onderduikers zaten, is een voorstelling te zien over twee Joodse verzetsstrijders. Het verhaal van de Joodse Didi Roos en Marcel Hertz, die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief waren in het verzet rond Ede, staat centraal in de voorstelling Vechten, vluchten, overleven. 

Van alle oorlogsverhalen uit deze regio die scenarioschrijver Ruud van Megen las, maakte dat over deze verloofden op hem de meeste indruk. ,,Ik wilde aanvankelijk een voorstelling maken waarin Sander de Heer als een soort gids zou vertellen wat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Maar toen ik het levensverhaal van de twee Joodse verzetsstrijders las, moest ik dat gewoon vanuit hun gezichtspunt vertellen'', vertelt hij.

Quote

Toen ik het levensver­haal van de twee Joodse verzets­strij­ders las, moest ik dat gewoon vanuit hun gezichts­punt vertellen

Ruud van Megen, Scenarioschrijver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei