Volledig scherm
Het bedrijf produceert voor defensie. © ANP

Veel ontslagen bij defensiebedrijf Rheinmetall

EDE - Het Edese defensiebedrijf Rheinmetall ziet zich genoodzaakt fors te snijden in het personeelsbestand. Driekwart van de medewerkers binnen alle afdelingen van het bedrijf komt, in fases, uiterlijk juli 2018 op straat te staan.

Bij Rheinmetall, gevestigd aan de Radonstraat, werken momenteel nog 100 vaste medewerkers en 28 uitzendkrachten en ZZP'ers. Over een sociaal plan wordt onderhandeld met vakorganisaties, meldt het bedrijf.

Weinig perspectief
De reorganisatie is volgens Rheinmetall noodzakelijk omdat een groot project, de bouw van pantserwielvoertuig Boxer voor het ministerie van Defensie, zo rond februari 2018 afloopt. „Op dit moment is er geen grote vervolgorder", zegt algemeen directeur Coen van Leeuwen. Hij had het graag anders gezien. „Maar de markt biedt niet voldoende perspectief om iedereen aan het werk te houden. Er wordt te weinig in de markt geïnvesteerd."

Bezuinigingen
Van Leeuwen wijt dat deels aan de jarenlange bezuinigingen op het leger. „Wij kijken met interesse naar de nieuwe verkiezingen en de plannen van de partijen. Er gaan steeds meer geluiden op voor meer defensiebudget. Maar voor dit soort projecten zijn het vaak langlopende procedures van minimaal twee jaar voordat er een beslissing is genomen."

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Vallei, van woensdag 8 februari of in onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei