Volledig scherm
Een politiewagen controleert in de wijk Veldhuizen. © Roland Heitink

Veel politie op de been na autobranden in Edese wijk Veldhuizen

EDE - In de Edese wijk Veldhuizen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag met tientallen agenten op straat gecontroleerd. De agenten zijn ingezet om de problemen in de wijk van de afgelopen tijd de kop in te drukken. De afgelopen dagen zijn er meerdere keren auto's in brand gestoken.

Ook werd er brand gesticht bij winkelcentrum De Lindenhorst en zijn hulpverleners er met stenen bekogeld. Hoeveel extra agenten zijn ingezet, is niet duidelijk.

50 jongeren
Volgens de gemeente en politie is een groep van zo'n 50 jongeren uit de Marokkaanse gemeenschap waarschijnlijk verantwoordelijk voor het stichten van de autobranden in de wijk. De jongeren zijn tussen de 15 en 20 jaar. Zaterdagmorgen was het voor het laatst raak. Toen zijn vier auto's volledig uitgebrand. In heel de wijk geldt een samenscholingsverbod. Een noodbevel is nog steeds van kracht.

Ontsnappen
Een jongeman met scooter probeerde afgelopen nacht in de wijk te ontsnappen aan de politie en ging daarbij onderuit. De man reed zonder koplampen, waarbij agenten hem staande hielden. In eerste instantie werkte hij mee en stond hij stil, maar al gauw probeerde hij te ontsnappen. Daarbij sleurde hij enkele tientallen meters een mountainbike van de politie mee, die de politie voor hem had neergezet. De jongen raakte gewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Volledig scherm
De politie hield een scooterrijder staande. © Roland Heitink

De Vallei