Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Moestuin aan Huis

Veertig jaar Vereniging van Amateurtuinders in Ede: tijd voor een feestje

EDE - De Vereniging van Amateurtuinders (VAT) in Ede is veertig jaar oud. De volkstuinvereniging viert dit zaterdag 18 mei met een open dag. Alle zeven tuincomplexen doen mee in de festiviteiten.

De moestuintjes kleuren al aardig groen en hier en daar is de eerste oogst al van het landje gehaald. Kijk en geniet zaterdag hoe Ede tuiniert. Wie zelf geen moestuintje heeft, kan deze dag overal inspiratie opdoen.

Tuinders staan op alle complexen klaar om bezoekers rond te leiden.

Imker worden en wijn bottelen

Zo krijgen bezoekers bij tuinencomplex De Bovenhoek aan het Kanonnenpad  informatie over het houden van bijen. De imker laat zien hoe hij honing maakt. En altijd al willen weten hoe je zelf wijn bottelt? Ook dat kun je leren op De Bovenhoek.

Genoeg te doen

Tuinenpark De Koekelt aan de Inschoterweg, het grootste complex van VAT Ede, heeft een eetbaar bos en een jeugdtuin. Wandel door beide groene initiatieven of geniet van de toontuin, een voorbeeld moestuin. Op de Koekelt zijn workshops in verwerken van groente- en fruit.

Op de locatie aan de Kreelseweg is de jaarlijkse plantjesmarkt. Ook hier zijn imkers actief die vertellen over bijenproducten. Sportievelingen kunnen klootschieten bij de volkstuintjes aan de Dr. Hartogsweg.

Of fiets van locatie naar locatie. De route staat op de website . De open dag begint om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei