Volledig scherm
Winkelcentrum Achterdoelen in Ede. © DG

'V&D Ede kansloos voor doorstart om parkeren'

EDE - Het gebrek aan betaalbare parkeergelegenheid maakt dat de winkel van het failliet verklaarde V&D in Ede hoogstwaarschijnlijk geen deel uitmaakt van een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Dat zegt Bert van den Brink, eigenaar van winkelcentrum Achterdoelen in Ede-Centrum. In dat complex is V&D gevestigd.

Volgens Van den Brink is de kans 80 procent dat het Edese filiaal het faillissement van het warenhuis niet overleeft. Welke van de ruim 60 huidige winkels van V&D doorgaan onder een nieuwe eigenaar, wordt waarschijnlijk woensdag bekend.

AH
Zijn bedrijf Van den Brink Propery kocht vorig jaar een deel van winkelcentrum Achterdoelen. Binnenkort vertrekt Albert Heijn uit dit complex naar nieuwbouw aan het Bunschoterplein, aan de rand van het centrum. Ook daarbij speelt betaald parkeren volgens Van den Brink een rol. De enige parkeergelegenheid vlakbij de Achterdoelen is de parkeergarage van Q Park. Die is nooit populair geweest bij het winkelend publiek.

Ombouwen
De eigenaar zag een poging om de Q Park-garage te kopen, mislukken. Van den Brink zegt serieus te onderzoeken of een deel van het winkelcentrum om te bouwen is tot parkeerruimte. Het parkeertarief in Ede moet fors omlaag, zegt hij. "Als het zo blijft als het nu is, zal Ede geen nieuwe winkels binnenkrijgen."

De Vallei