Volledig scherm
De officiële opening van de fietstunnel onder het spoor Utrecht-Arnhem in Ede. © Herman Stöver

Verbazing over 'kronkels' rond nieuwe fietstunnel Ede (video)

EDE - De fractie van de ChristenUnie in Ede heeft bedenkingen bij de veiligheid van de routes van en naar de nieuwe fietstunnel onder de spoorlijn Utrecht-Arnhem in het hart van Ede. De partij heeft schriftelijke raadsvragen gesteld over de kwestie.

De tunnel even ten westen van de Kerkweg werd vorige week geopend.

Kronkels
De CU-fractie is deze week al benaderd door ouders van schoolgaande kinderen over de 'rare kronkels' die fietsers zowel aan de zuid- als de noordzijde van het spoor moeten maken. Dagelijks maken vooral veel scholieren op weg naar de verschillende middelbare scholen in Ede gebruik van de route over de Kerkweg. Zij kunnen nu nog de spoorwegovergang in de Kerkweg gebruiken maar die sluit volgens plan over ruim drie jaar.

Opstelruimte
De fietsers vanaf de Kerkweg moeten dan kort voor het spoor in Ede-Zuid een haakse bocht naar links maken en vervolgens een haakse bocht naar rechts. Aan de noordzijde is er weer een haakse aansluiting op de Kerkweg. Aan beide zijden is relatief weinig opstelruimte.

De ChristenUnie wil weten of het gemeentebestuur van plan is deze knelpunten aan te pakken. Tevens vraagt de partij zich af hoe het kan dat de situatie voor fietsers er ondanks de nieuwe tunnel niet op vooruit lijkt te zijn gegaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei