Volledig scherm
Facebook pagina coldcase Bosberg

Verdachte broers verantwoordelijk voor dood Les Strijder

LELYSTAD/EDE - 2 broers van 37 en 34 jaar moeten van de rechtbank in Lelystad een jaar de cel in voor poging tot zware mishandeling van Les Strijder uit Ede in 2002. Hoewel de verdachten niet uit waren op de dood van de Edenaar kan hen dit wel toegerekend worden, oordeelde de rechtbank.

Dat was conform de eis van het Openbaar Ministerie. 2 andere verdachten, die mogelijk bij de mishandeling aanwezig waren, werden vanwege onvoldoende bewijs vrijgesproken.

Verdachte omstandigheden
De 53-jarige Strijder uit Ede werd op 22 november 2002 's nachts rond 04.30 uur dood aangetroffen op de parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum, destijds een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. De politie trof Strijder onder verdachte omstandigheden aan.

Tip
Omdat uit sectie bleek dat hartpatiënt Strijder een natuurlijke dood was gestorven en door gebrek aan bewijs, werd het onderzoek stilgelegd. Daardoor stond zijn dood jarenlang te boek als ’geen misdrijf’, totdat een tip binnenkwam over 2 broers die mogelijk wat te maken hebben gehad met de dood van Strijder.

Hartfalen

  1. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
    PREMIUM

    Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

    EDE - Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei