Volledig scherm
© DG

Verdachte van dood 19-jarige Edese kende slachtoffer

EDE - Edenaar Thomas B., die verdacht wordt van moord danwel doodslag op Willianne van Stempvoort, kende zijn 19-jarige plaatsgenote. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De verdachte blijft nog zeker 90 dagen in de cel tot de eerste zittingsdag in eind februari, meldt zijn advocaat.

Willianne van Stempvoort werd op 8 november rond 22.00 uur door haar moeder zwaargewond aangetroffen in haar woning aan de Agnietendaal in Ede. Er werd nog eerste hulp verleend, maar het slachtoffer overleed ter plaatse. Het meisje woonde samen met haar moeder, een zus en nog twee studenten in het pand.

Aanhouding
De 20-jarige Thomas B. is vervolgens op woensdag 9 november aangehouden in zijn huis aan de Veenderweg. Over de relatie tussen B. en het slachtoffer wilde de politie toen niets zeggen.

In de woning van de Edenaar werd iets gevonden dat werd aangezien voor een explosief, waarna er zes omliggende huizen uit voorzorg werden ontruimd. De politie trof echter geen explosieven aan.

Zitting
In februari zal de eerste zitting zijn in het strafproces tegen de verdachte. Pas dan wil het OM ingaan op hoe verdachte en slachtoffer elkaar kenden.

De Vallei