Een actie van Farmers Defence Force vorig week in Nijmegen. FDF-voorman Thijs Wieggers is in gesprek met stikstofstrijder Johan Vollenbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een actie van Farmers Defence Force vorig week in Nijmegen. FDF-voorman Thijs Wieggers is in gesprek met stikstofstrijder Johan Vollenbroek. © Paul Rapp

Verdeeldheid onder boeren over actiedag: ‘We weten van niks’

EDE - De actiedag van boeren, komende woensdag, wordt mogelijk minder groot dan boerenactiegroep Farmers Defence Force hoopt. Reden: verschillende andere boerenorganisaties voelen er niets voor het land een dag plat te leggen.

6 reacties

 • Jan van Toor

  2 jaar geleden
  Volgende week woensdag naar UMC Utrecht voor een door Corona uitgestelde MRI-scan etc. voor de hersentumor van mijn vrouw. Wie heeft het recht om ons dit nog langer te ontzeggen? Wij steunen de boeren, maar ze moeten wel verstandig actie voeren.
 • Will

  2 jaar geleden
  Vanochtend was op de radio te horen dat media die kritische vragen stellen over de fdf en boeren die anders willen dan fdf worden uitgescholden, geïntimideerd en bedreigd door mensen van dat clubje. Ik begrijp de sympathie van gewone burgers niet voor deze nare anti democratisch radicale club. Keihard aanpakken wanneer regels overtreden worden.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Minister Schouten stelt dat ze alleen maar doet wat haar door de kamer opgelegd is. Wie is er nu eigenlijk minister, en wie moet er dan met een breedgedragen oplossing komen.Wel vind ik dat er met publieksvriendelijke acties druk op de ketel gehouden moet worden.
 • Alexander

  2 jaar geleden
  Het zou fijn zijn als de andere boerenacties meer in het nieuws komen, in plaats van alleen het agri-terrorisme van de FDF. De FDF bezorgt de andere boeren een slechte naam en zet de publieke good-will op het spel, wat echt jammer is. Ik vind dat de boeren flink steun verdienen wegens het veranderen van de regels tijdens het spel, maar door de FDF gaat het alleen maar over publiekelijke chantage.
 • Hugo

  2 jaar geleden
  FDF roept iedereen op thuis te blijven, maar misschien moeten ze zelf thuis blijven. Met het blokkeren van snelwegen en supermarkten bereik je weinig en dupeer je mensen die geen onderdeel zijn van dit "conflict".

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei