Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verlaten Veluwe ligt op de loer: ‘Gebruik ruimte stoppende boeren deels voor huizen’

EDE - De ruimte die massaal stoppende boeren achterlaten in de Gelderse Vallei, kun je deels gebruiken om nieuwe huizen te bouwen. Zo voorkom je dat de regio straks uitgroeit tot een verlaten spookgebied.

16 reacties

 • Jepes

  8 maanden geleden
  Beetje vreemd of eigenlijk toch niet Nu zijn de boeren wel goed als ze maar plaats maken voor huizenbouw Eerst worden ze aan alle kanten bedreigt op het gebied van milieu (stikstof, varkens en dergelijke en hun bestaansmogelijkheden . Nu komen de mensen uit de stad met geld om even  te zeggen dat ze op te hoepelen want willen/moeten jullie grond hebben voor woningen
 • de heer J. Zomers (68)

  8 maanden geleden
  Hier zie ik in het buitengebied - dat er woonunits worden gebouwd waar arbeidskrachten uit Polen en Oost-Europa onderdak krijgen. Het ziet er netjes uit en het valt niet op tussen de bomen en weilanden.Dit kun je ook in de Gelderse Vallei doen. 
 • de heer J. Zomers (68)

  8 maanden geleden
  Goed idee... je kunt van die houten Tinyhuisjes daar neerzetten.Die zijn niet duur en staan goed tussen bomen en weilanden.Bouwgrond is daar goedkoop - voor 75.000 euro heb je een compleet goed geïsoleerde woning wat binnen een week overeind staat.Er is veel woningnood en behoefte aan goedkope woonruimte - je kunt daar gemakkelijk een paar duizend van zulke dingen neerzetten... je woont daar gezond in de natuur. 
 • Deugert

  8 maanden geleden
  Wat lees ik nu? Gaan we in ons groene hart steden bouwen?
 • Hulshof

  8 maanden geleden
  Er wonen sowieso teveel mensen op elkaar in ons kleine landje

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

De Vallei