Mondkapjes worden uitgedeeld bij de ingang van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Mondkapjes worden uitgedeeld bij de ingang van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Herman Stöver

Verpleegkundige wil helpen in het ziekenhuis, maar komt niet aan de bak: ‘Valt het dan reuze mee?’

EDE - Nederland gaat twee weken in een nog verdere lockdown om de druk op de zorg te verlichten. Tegelijkertijd zijn er verpleegkundigen die willen helpen, máár niet aan de bak komen. En dat zorgt voor frustratie. 

17 reacties

 • Gerard

  2 jaar geleden
  Komt me wel bekend voor, dit soort verhalen. Alleen ik ben ooit ICT-er geweest in de zorgsector (15 jaar ervaring) en heb met verschillende zorg-applicaties gewerkt. Op dit moment is er ook vrij veel vraag naar applicatiebeheerders, o.a. bij de GGD en diverse andere zorginstellingen. Ook in het kader van Covid-19. Ik voldoe vaak grotendeels aan het profiel, maar na een uitgebreide sollicitatie, blijft het meestal doodstil...  Of ze zoeken iemand die exact aan het profiel voldoet. Of de vacature is al ingevuld en 3 weken later staat deze weer online!
 • Joris

  2 jaar geleden
  De Politie en het gerechtelijk apparaat is ook uitgekleed... Defensie is ook uitgekleed... Gepensioneerden worden ook uitgekleed... Met dank aan de Politiek zoals bijvoorbeeld onze Minister President voorstaat... (al probeert hij wel in deze corona-tijd de boel goed bij elkaar te houden)
 • Joris

  2 jaar geleden
  Dat geldt wel voor het overgrote deel van de ambtenaren en semi-ambtenaren Malle, maar in de Zorg is het arbeidsmoraal een heel stuk hoger dan op een gemeentehuis... In ziekenhuizen werken vaak een slag mensen die ten dienste staan van anderen, ze zijn niet vergelijkbaar met gemeente- of provincie-ambtenaren... Je hebt namelijk ook ondernemers die klagen over 80 uur werk per week, maar dat komt niet omdat ze hard werken, maar niet kunnen delegeren... (of niet kunnen delen).
 • Antonius

  2 jaar geleden
  Snoeihard in vergelijking met wat?
 • reflectie

  2 jaar geleden
  En jij gelooft alleen die ene Ierse wetenschapper?!!

In samenwerking met indebuurt Ede