Volledig scherm
De verslaggeefster van PowNed belt met de politie. © Screenshot YouTube

Verslaggeefster PowNed met stenen bekogeld in Veldhuizen

EDE - Een verslaggeefster van PowNed, die donderdagmiddag een reportage maakte in de buurt van winkelcentrum Lindenhorst, is daar bekogeld met stenen. PowNed plaatste daarvan donderdagavond een filmpje online. In de verte fietst een aantal jongens weg.

„Zo gaat het hier al een tijdje”, zegt een man op straat. „Ik zie de steen hier liggen, het is niet zo'n kleine ook.”

Auto
Uit het filmpje blijkt ook dat de verslaggeefster niet de enige is die stenen naar haar hoofd kreeg. Een vrouw zegt tegen een politieagent ook een steen naar haar hoofd te hebben gekregen. Ze weet niet meer waar ze in de wijk haar auto neer moet zetten.

Volgens een andere jongen is het „gewoon een verkeerd moment dat jullie hier zijn gekomen, terwijl er onrust is.”

Bang
De politie rijdt weg wanneer de verslaggeefster op de ruit van hun auto tikt.„Het lijkt wel alsof ze gewoon bang zijn”, zegt een man in een auto. „Als ze je op de hoek van de straat een bekeuring kunnen geven, dan staan ze vooraan. maar als ze dat tuig een keer op moeten pakken en van de straat moeten plukken, dan zie je ze gewoon wegrijden.”

Het is al dagen onrustig in de Edese wijk Veldhuizen. Enkele tientallen jongeren, vooral van Marokkaanse afkomst, steken auto’s in brand en bekogelen bewoners met stenen. En dus geldt nu een samenscholingsverbod. En nu nog handhaven…

De Vallei