Boerenprotest tegen het stikstofbeleid op de A35 in Twente, juli dit jaar.
Volledig scherm
Boerenprotest tegen het stikstofbeleid op de A35 in Twente, juli dit jaar. © ANP / ANP

Vertrouwen boeren in overheid is helemaal weg: ‘Ze weten niet waar ze over praten’

NIJMEGEN - Boeren gaan er totaal niet meer vanuit dat de overheid opkomt voor hun belangen. Ambtenaren en politici hebben te weinig kennis en kunde, vinden agrariërs. Piet Adema, die maandag werd beëdigd als nieuwe landbouwminister, zal veel moeite moeten doen om hun vertrouwen terug te winnen.

16 reacties

 • Leo Vis

  2 maanden geleden
  Na de ophok-mestvarkens, de kistkalveren, de legbatterijen, de hormoonspuiters, de mestfraudeurs geen enkel vertrouwen meer in de boeren die alleen maar gewend zijn aan subsidies van onze overheid en de EU. Een bedrijfstak waar nog nooit (massa) ontslagen hebben plaats gevonden. Een ritje door de Gelderse Vallei drukt je met je neus op het probleem, wat een ongezonde stank afgelopen zondag!
 • M. Arent

  2 maanden geleden
  Aan de reacties te zien weten de meesten totaal niet waar ze over praten, maar van de zijkant een mening (voor waar) geven is wel makkelijk.
 • George van der Sanden

  2 maanden geleden
  De boeren krijgen alleen weer vertrouwen in de overheid als alle maatregelen van tafel gaan en ze ongestoord verder kunnen "boeren". Belachelijk! Wanneer gaan ze eens inzien dat inkrimping onvermijdelijk is. Dat leidt echt niet meteen tot hongersnood in Nederland
 • Miranda Peeters

  2 maanden geleden
  Boerbedrjjven moeten aanpassen/omscholen. Dit was lang geleden al voorzien. Deze houding werkt averechts, omdat het lijkt of ze niet tot een oplossing willen komen.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  De boeren zijn al heel lang de verbinding met werkelijkheid kwijt.

In samenwerking met indebuurt Ede