Volledig scherm
© Munckhof

Vervoerders bekend voor Regiotaxi-nieuwe stijl in Vallei

EDE - De vervoerders Noot, Van Driel en Munckhof hebben de aanbesteding gewonnen van het doelgroepvervoer in de Regio FoodValley. De vervoerders gaat per 1 januari aan de slag als uitvoerder van de Regiotaxi, die vanaf dat moment wordt omgedoopt tot Valleihopper.

Voor de opdracht voor drie jaar met vervolgens mogelijke verlening van maximaal vier jaar waren tien gegadigden in de race.

Munckhof heeft het vervoer in de gemeenten Ede, Wageningen en Nijkerk toegewezen gekregen. Het bedrijf gaat per 1 januari ook het leerlingenvervoer voor de gemeente Wageningen gaan verzorgen. Mogelijk volgen later andere Vallei-gemeenten, zo stelt het bedrijf in een verklaring.

Nieuwe chauffeurs
Munckhof (1.200 medewerkers) bestaat uit allerlei bedrijven die gespecialiseerd zijn in personenvervoer en reizen. Munckhof heeft een hoofdkantoor in Horst en onder meer vestigingen in Veenendaal (Business Travel), Arnhem en Nijmegen. Directeur Jos Poortinga van Munckhof Taxi stelt dat het bedrijf een groot aantal chauffeurs zal werven voor de nieuwe opdracht.

Kilometer
De Valleihopper is de opvolger van de Regiotaxi, die in zes Gelderse regio's rondreed. In de nieuwe vorm mag een reiziger maximaal 25 kilometer reizen, voor verdere reizen is Valys beschikbaar. De reiziger betaalt dan per kilometer in plaats van per zone. Transvision gaat het loket beheren waar reizen geboekt kunnen worden.

Volledig scherm
© Ed van Alem

De Vallei