Volledig scherm
Affiche tegen sloop van woningen in de Kolkakkerbuurt in Ede. © DG

Verzet tegen bijgesteld plan voor tuindorp Ede

EDE - Een groep bewoners van het tuindorp Kolkakkerbuurt in Ede keert zich tegen het plan om tweederde van de 113 woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw in dezelfde stijl. Collin Leijenaar, tot voor kort voorzitter van de bewonerscommissie van de wijk, is het gezicht van de groep.

Volgens hem steunen zo'n 50 bewoners zijn stelling dat nog altijd veel te veel woningen ten prooi vallen aan de slopershamer.

Oud
Leijenaar wil dat het tuindorp uit 1920 volledig wordt gerenoveerd. Volgens hem heeft recent onderzoek in opdracht van de bewoners en Woonstede ook uitgewezen dat dit mogelijk is. „In Ede zijn al genoeg oude wijken verdwenen”, zegt hij.

Woonstede wilde aanvankelijk alle woningen slopen maar heeft onder druk van de bewoners nu besloten dat 50 huizen aan de Kolkakkerweg zullen worden gerenoveerd.

Middenweg
Lisan Verboom, de nieuwe voorzitter van de bewonerscommissie, zegt dat het huidige plan een mooi resultaat is. „Er zullen altijd bewoners zijn die er anders over denken. Wij proberen de middenweg te zoeken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei