Volledig scherm
Middagpauze bij de School met de Bijbel in De Valk. © Herman Stöver

Verzoek voor gereformeerde school in De Valk weer afgewezen

EDE - Ede werkt niet mee aan een nieuwe gereformeerde school in de omgeving De Valk en Wekerom. Het college van burgemeester en wethouders heeft een verzoek voor de oprichting van de school afgewezen.

Orthodoxe kerkgangers in De Valk vroegen de gemeente voor de tweede keer de bijzondere school in het Plan voor scholen 2019-2022 op te nemen. In 2017 deed het schoolbestuur hetzelfde verzoek. De raad besloot dit destijds niet te honoreren. De school tekende daarop beroep aan bij de minister, die net als de raad negatief oordeelde.

Stichting

Het schoolbestuur vindt dat de Scholen met de Bijbel in De Valk en de buurdorpen niet behoudend genoeg zijn en richtte daarom een eigen stichting op voor een christelijke school op gereformeerde grondslag.

Voldoende scholen

Het college vindt dat het gebied genoeg andere reformatorische scholen telt. ‘De richting van de school onderscheidt zich niet van de andere scholen’, schrijft B en W. Ook de prognose voor de school, de te verwachte leerlingenaantallen, voldoet niet aan de wettelijke eisen, geeft het college als extra argument. De gemeenteraad mag nu andermaal de knoop doorhakken in de Valkse-schoolkwestie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei