Volledig scherm
© Thinkstock

Vier jongens thuis opgepakt voor inbraken in Harskamp en Overberg

HARSKAMP/ OVERBERG - Vier jongeren uit Amersfoort zijn dinsdagochtend van hun bed gelicht omdat ze worden verdacht van inbraken onder meer in Harskamp, Overberg en Kootwijkerbroek. Een jongen van 17-jaar oud en drie van 19 werden bij hun ouders thuis opgehaald.

Bij doorzoeking van de woningen werden diverse spullen in beslag genomen, waaronder verschillende sieraden. Die zijn mogelijk afkomstig van diefstal. Ook zijn verdovende middelen gevonden. Ook de drugs zijn meegenomen om te onderzoeken. 

Soepel

Volgens de coördinator van het onderzoeksteam is de actie soepel verlopen. ,,We verdenken ze van meerdere woninginbraken gepleegd in 2018 en 2019 in Baarn, Oudewater, Hooglanderveen, Overberg, Harskamp en Kootwijkerbroek. Uit dit onderzoek zal ook moeten blijken of zij bij nog meer inbraken zijn betrokken en of er wellicht meer verdachten aangehouden kunnen worden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei