Volledig scherm
Merel Brugman en haar klas. © PR

Vier leraressen uit de regio in de race voor titel 'Leraar van het Jaar 2016'

EDE/ BOXMEER - Eén basisschooljuf en drie MBO-leraressen uit onze regio zijn in de race voor de titel Leraar van het Jaar 2016. In de categorie primair onderwijs, zit Marlieke Noord van basisschool De Bem in Zevenaar bij de laatste drie.

In de categorie MBO zijn alle drie de kanshebbers afkomstig uit het verspreidingsgebied van De Gelderlander.

Onderonsje
Daar strijden Roxanne van den Boogaard van Helicon Opleidingen in Geldermalsen, Lotte Tunnissen van ROC Nijmegen de Maasvallei in Boxmeer en Merel Brugman van het ROC A12 in Ede om de eerste plaats.

In de overige twee categorieën speciaal onderwijs (SO) en voortgezet onderwijs (VO) zijn geen leraren uit deze regio doorgedrongen tot de finale.

Prijsuitreiking
Een beroepsjury kiest de winnaars in alle vier categorieën, die op zaterdag 8 oktober 2016 bekendgemaakt worden tijdens het Lerarencongres op ROC Midden Nederland in Amersfoort.

Volledig scherm
Juf Marlieke Noord © De Bem
De studenten van Merel Brugman zijn zo enthousiast en lovend over haar kwaliteiten als docent dat ze haar voor hebben gedragen voor de nominatie Leraar van het Jaar. Studenten Daan Priem, David Rusting en Casper Fraij maakten ter gelegenheid van de nominatie deze promovideo.

De Vallei