Volledig scherm
PREMIUM
Vince, Thom en Beau Scheenstra voor hun huidige rolstoelwagen. © Herman Stöver

Vince (15) en Thom (11) kunnen door ziekte moeilijk op pad, oudste broer Beau (17) start actie

EDE - Zorgeloos op pad, zonder gedoe: dat is wat Beau Scheenstra (17) zijn jongere broertjes Vince (15) en Thom (11) uit het diepst van z'n hart gunt. ‘Help mijn broertjes de weg op’, is zijn noodkreet. ,,Ik wil écht iets voor ze betekenen. Dat verdienen ze.”

De tiener uit Ede is een crowdfundactie begonnen. Het doel: geld ophalen voor een bus die groot genoeg is de rolstoelen van zijn broertjes te vervoeren. 

Ontroerd zijn Vince en Thom, die lijden aan een spierziekte, door de actie van hun ‘topper van een broer'. ,,Het is zó mooi dat hij dit doet. Geweldig”, zegt Vince. 

Volgens Beau is de nood juist hoog en is de actie hard nodig. Het scheelt weinig of op pad gaan met de Citroën Berlingo van hun ouders lukt niet meer. Ruimte voor bagage is er door de rolstoelen amper. 

‘Problemen worden steeds erger’

Nu zijn broertjes groter worden, past het helemaal niet meer: Thom is toe aan een groter exemplaar en Vince heeft straks geen inklapbare rolstoel meer.

Beau: ,,Die krijgt een vast frame, inklappen lukt dan niet. Het probleem wordt steeds erger. De rolstoelen hebben ook van die enorme, zware wielen.”

Zonder zorgen dagjes weg is juist waar het gezin soms aan toe is. Vince en Thom lijden door een foutje in het gen aan de zeldzame progressieve spierziekte congenitale myotonie becker. Daardoor hebben ze last van spierstijfheid. ,,De spierspanning is hoog. De hele dag zijn mijn spieren aangespannen”, zegt Vince. 

Quote

Het probleem wordt steeds erger. De rolstoelen hebben ook van die enorme, zware wielen.

Beau Scheenstra
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei