Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © DG

Voedingsadvies na bloedonderzoek in ziekenhuis Ede

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede biedt patiënten na een bloedonderzoek sinds enige tijd gratis voedingsadvies aan. Dat gebeurt in samenwerking met de vakgroep Humane Voeding van Wageningen Universiteit. Het advies is beschikbaar voor vier vitaminen, aan uitbreiding wordt gewerkt.

De service is uniek in Nederland en waarschijnlijk ook daarbuiten. Ziekenhuis Gelderse Vallei profileert zich al langer als voedingsziekenhuis, onder meer met de inmiddels bekend maaltijdservice At Your Request.

Vragenlijst
Het laboratorium van het ziekenhuis behandelt dagelijks 1.600 aanvragen voor onderzoek op verzoek van eigen medici maar ook huisartsen uit de regio. Zodra de uitslag van een vitaminenonderzoek binnen is, gaat er een mail naar de arts. Als de test doet vermoeden dat voeding een rol kan spelen bij de oplossing, krijgt de patiënt een link toegestuurd naar een vragenlijst. Die heeft tot doel de patiënt te laten ontdekken of hij of zij voldoende en gevarieerd genoeg eet.

Het ziekenhuis biedt de service aan voor de vitaminen D, B6 en B12 en voor foliumzuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei