Technologische ontwikkeligen, zoals de nieuwe rondeel-stallen voor kippen, houden vaart in de Regio FoodValley.
Volledig scherm
Technologische ontwikkeligen, zoals de nieuwe rondeel-stallen voor kippen, houden vaart in de Regio FoodValley. © AD

Voedsel en landbouw zorgen voor flinke toename aantal banen in Ede en Wageningen

EDE/WAGENINGEN - Het aantal banen in de gemeente Ede en Wageningen groeit flink. Van 2010 tot 2017 groeide de werkgelegenheid in Wageningen met 9 procent en in Ede met 4 procent. Dat is meer dan landelijk, waar de groei 2 procent was. Een groot deel van deze toename is te danken aan de voedsel- en landbouwsector.

2 reacties

  • Biker

    3 jaar geleden
    Inzetten op Food en de Agri business gekoppeld aan de universiteiten etc. in Wageningen is een erg sterke zet geweest van Ede. Ruim 8520 banen in Ede in deze sector dat is echt enorm veel. Sowieso wordt de agrarische sector enorm onderschat door veel mensen. Goed voor 91,7 miljard! aan exportwaarde in 2017, 13% van de totale exportwaarde. Na USA de 2e van de wereld. Het aandeel hierin wat uit de bioindustrie komt (ook veel aanwezig in de Gelderse vallei) moet je wellicht wat minder trots op zijn echter hier zijn de normen en waarden vaak ook veel beter dan in andere landen...
  • Anonymous

    3 jaar geleden
    Met unilever moet je geen zaken doen : beflikkeren de boel hier. Voorbeeld: unilever zit ook in Duitsland, de zakjes van de knorr van Unilever Duitsland zit veel minder suiker en zout in dan in de zakjes hier. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei