Bemoedigende tekst op de ruit van een woning in de Roghorst in Wageningen.
Volledig scherm
Bemoedigende tekst op de ruit van een woning in de Roghorst in Wageningen. © Herman Stöver

‘Voor alle hardwerkende helden’: Spandoeken en teksten bemoedigen zorgpersoneel

Zorgpersoneel werkt zich tijdens de corona- crisis een slag in de rondte. Deze regio eert deze mensen met spandoeken.

Op tal van plekken in de regio laten mensen hun waardering blijken voor het harde werk van het zorgpersoneel. Aan de muur van de parkeergarage van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede hangt een 24 meter lang spandoek met daarop de tekst ‘Samen Sterk!’. Opgehangen door de supportersclub van voetbalvereniging Bennekom.

,,We willen artsen, verpleegkundigen en anderen uit de zorg die zich vanwege het coronavirus een slag in de rondte werken, een hart onder de riem steken’’, zegt een van de supporters van de club.

Op de stoep voor de ingang van het ziekenhuis hebben anderen hun respect opgetekend met stoepkrijt. 'Bedankt', valt er te lezen en tussen tal van hartjes staat ‘Kanjers, you'll never walk alone’.

‘Voor alle strijders’

Spandoek op de Rijnbrug bij Rhenen.
Volledig scherm
Spandoek op de Rijnbrug bij Rhenen. © Herman Stöver

Wie over de Rijnbrug in de richting van Veenendaal rijdt, ziet boven het viaduct een doek hangen met daarop ‘Zorgmedewerkers succes met de strijd....samen sterk’.

In de Wageningse buurt de Roghorst is een buurtbewoner creatief geweest door op het raam een groot hart te schilderen: ‘Voor alle hardwerkende helden’. Korfbalclub DVO in Bennekom laat via een spandoek weten: ‘Voor alle strijders om ons heen, we doen het samen jullie staan niet alleen’.

,,Onze gedachten gaan uit naar alle mensen die het moeilijk hebben’’, zegt Daan van den Hul, voorzitter van de supportersvereniging van DVO. De club is de groepsapp DVOhelptelkaar gestart, waarin leden die een hulpvraag hebben, hun wensen kenbaar maken.

,,Zo helpen deze week drie leden bij een verzorgingstehuis in Ede.’’ Afgelopen weekend zamelden DVO’ers veiligheidsbrillen in voor het ziekenhuis.

Spandoek gemaakt door leden van VV Bennekom bij het ziekenhuis in Ede.
Volledig scherm
Spandoek gemaakt door leden van VV Bennekom bij het ziekenhuis in Ede. © Herman Stöver

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei