Dit weekend vindt er voor het eerst een Pride plaats in Ede. Op het Kerkplein in de stad zijn tal van acts te zien en activiteiten te beleven.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit weekend vindt er voor het eerst een Pride plaats in Ede. Op het Kerkplein in de stad zijn tal van acts te zien en activiteiten te beleven. © Herman Stöver

Voor het eerst een Pride in Ede: ‘Dit helpt ook mensen die nu nog in de kast zitten’

Ede kent dit weekend zijn eerste Pride. De stad staat drie dagen lang in het teken van de viering van diversiteit. Gisteren waren er films en een symposium, vandaag volgden optredens van bands en storytellers en morgen wordt afgesloten met een regenboogdienst.

4 reacties

 • R. Mandersloot

  8 maanden geleden
  Mooi toch, mensen die zichzelf zijn. De mensen die zich blijkbaar laten provoceren, hebben een probleem. Je hoeft er niet naar te kijken en al helemaal niet te laten provoceren, dat is namelijk jouw eigen keus.
 • maike Janssen

  8 maanden geleden
  Ik heb niets tegen diversiteit. Maar waarom moeten die optochten zo op carnaval lijken. Juist deze associatie zou mij tegenhouden uit de kast te komen. Deze verkleedpartij heeft niets te maken met diversiteit.
 • Anton van Driel

  8 maanden geleden
  Precies theo. Zullen dan gelijk kijken hoe een dergelijk evenement ontvangen wordt door de bewoners van pak hem beet; Urk, Kampen, Werkendam of Scherpenzeel? Die zullen ze vast met open armen ontvangen..
 • Theo de Beer

  8 maanden geleden
  Aan diversiteit geen probleem, probeer maar eens hand in hand als pride in de bellenstijn, Veldhuizen of Maandereng tr lopen. Ik zou een helm op doen want de migranten aldaar denken echt anders over pride en zijn niet bang dat te tonen met een baksteen of stoeptegel naar je hoofd.