Volledig scherm
Giel Polak. © Herman Stöver

Voor mij is het altijd zomer

VALLEIVOLKGiel Polak wandelt in een korte broek vrolijk door het centrum van 'zijn' Ede. Terwijl de thermometer de 3 graden amper aangeeft: ,,Voor mij is het altijd zomer, ik heb het nooit koud.’’

Het is niet zo dat de geboren en getogen Edenaar altijd warm wordt van zijn eigen woonplaats: ,,Het is soms om te huilen als je door je eigen Ede loopt. Maar toch, en ook dat is typisch Ede denk ik, we hebben heel wat te klagen hier maar intussen blijven we wel gewoon lekker in Ede wonen. Dus de plaats bevalt ons waarschijnlijk helemaal niet zo slecht als we soms zelf zeggen. Zeker niet in de zomer die we vorig jaar gehad hebben. Wat was het lekker lang warm, toen liepen inderdaad heel wat meer mensen in een korte broek.’’

Valleivolk (727)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weggestuurde vrijwilligsters Toon Hermanshuis in Ede mogen niet terugkomen

    Weggestuur­de vrijwillig­sters Toon Hermans­huis in Ede mogen niet terugkomen

    ZUTPHEN / EDE - Twee ex-vrijwilligsters Atie van de Meent uit Ede en Nelleke Middendorp uit Lunteren mogen niet terugkeren op hun plek in het Toon Hermanshuis in Ede. De twee stapten naar de rechter om hun vrijwilligerswerk in het Gelderse Valleiziekenhuis waartoe het huis behoort terug te eisen. Maar de rechter oordeelde deze vrijdag dat de stichting het recht had de overeenkomst met de twee vrouwen te beëindigen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei