Volledig scherm
Giel Polak. © Herman Stöver

Voor mij is het altijd zomer

VALLEIVOLKGiel Polak wandelt in een korte broek vrolijk door het centrum van 'zijn' Ede. Terwijl de thermometer de 3 graden amper aangeeft: ,,Voor mij is het altijd zomer, ik heb het nooit koud.’’

Het is niet zo dat de geboren en getogen Edenaar altijd warm wordt van zijn eigen woonplaats: ,,Het is soms om te huilen als je door je eigen Ede loopt. Maar toch, en ook dat is typisch Ede denk ik, we hebben heel wat te klagen hier maar intussen blijven we wel gewoon lekker in Ede wonen. Dus de plaats bevalt ons waarschijnlijk helemaal niet zo slecht als we soms zelf zeggen. Zeker niet in de zomer die we vorig jaar gehad hebben. Wat was het lekker lang warm, toen liepen inderdaad heel wat meer mensen in een korte broek.’’

Valleivolk (727)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei