'Voor mij zijn het helden'

VideoEDE - De luchtlandingen in Ede zaterdag zijn door zo'n veertigduizend bezoekers bezocht. Zij zagen honderden parachutisten op de Ginkelse Heide landen, zoals dat 74 jaar geleden gebeurde voor operatie Market Garden. De laatste sprong ging niet door vanwege de harde wind in de middag. 

Naast de sprongen, het hoofdonderdeel van het evenement, zijn er jaarlijks demonstraties, shows met oude voertuigen, activiteiten voor kinderen en de herdenking bij het Airbornemonument.

Quote

Je kunt je afvragen: is 1 minuut wel genoeg?

René Verhulst, Burgemeester Ede

Burgemeester René Verhulst prees tijdens de herdenking de moed van zowel de geallieerden die kwamen om een land te bevrijden waar ze nog nooit waren geweest als van de verzetsstrijders uit Ede en omgeving die gestrande parachutisten later dat jaar in de megaoperatie Pegasus over de Rijn naar het bevrijde zuiden wilden brengen. ,,Je kunt je afvragen: is 1 minuut wel genoeg?’’

Tekst loopt door onder de foto

Volledig scherm
Airborne Herdenking Ginkelse Heide "massdrop" © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei