Volledig scherm
Een eerder feest van Strike Back Events. © PR

Vragen rond poppodium in Perron 31 in Ede

EDE - Het poppodium dat een groep jongeren onder de naam Strike Back Events nastreeft in Ede is nauwelijks dichterbij gekomen na een proef van 1 jaar met concerten in jongerencentrum Perron 31. Dat pand is wel geschikt voor kleinschalige optredens maar lijkt niet te kunnen voldoen aan de wensen van Strike Back.

Het gemeentebestuur kwam vorige week met de evaluatie van de 3 jaar dat het jongerencentrum is gevestigd aan het Kuiperplein in Ede-Centrum.

Proef
Het laatste jaar is er proefgedraaid met een poppodium-functie. Volgens de opstellers van de evaluatie is gebleken dat een jongerencentrum wel kleinschalige optredens kan huisvesten, maar geen concerten van de schaal en omvang die de jongeren graag willen. Het college van burgemeester en wethouders gooit de deur nog niet dicht. B en W willen de komende tijd bezien hoe een goede ontmoetingsplek voor jongeren in Ede en de buitendorpen eruit moet zien. Of het poppodium daarin een rol speelt is niet duidelijk.

Plan
Strike Back wil alleen naar Perron 31 als het wordt verbouwd zodat er 300 bezoekers in kunnen en als de openingstijden fors worden verruimd. De initiatiefnemers hebben een plan geschreven dat ze maandag aan de gemeenteraad presenteerden. Ze hopen een subsidie te krijgen om het podium van de grond te tillen.

De Vallei