Volledig scherm
Tot de nok toe gevuld. © Persbureau Heitink

Vreemde lucht uit vrachtwagen die al een week in Wekerom staat, vermoedelijk door drugs

WEKEROM - De hulpdiensten hebben zondagavond een vrachtwagen die geparkeerd staat op het industrieterrein aan de Oud Willinkhuizerweg in Wekerom onderzocht. Omwonenden roken een aparte lucht. Uit onderzoek blijkt dat de voorzijde van de wagen gevuld was met drugsmateriaal. 

Met het materiaal dat uiteindelijk in de cabine gevonden is, zouden harddrugs gemaakt kunnen worden, meldt een woordvoerster van de politie. Ook zijn er stoffen gevonden waarvan de functie niet helemaal duidelijk is. De politie doet op dit moment nog onderzoek.

Zondagavond waren zowel brandweer al politie aanwezig om de vrachtwagen te onderzoeken. Eerst moest verondersteld worden dat de stoffen die uit de vrachtwagen kwamen niet gevaarlijk waren, daarna konden ze de achterkant van de wagen openen.

Prullaria en vaten

De truck bleek tot de nok toe gevuld met allerlei prullaria. Maar er werden ook twee vaten met een vloeibare stof gevonden. Omwonenden vertellen dat de wagen er al een week staat.

Volledig scherm
De vrachtwagen waar de lucht vandaan komt. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei