Het Leger des Heils deelt soep uit in Ede. Van links naar rechts vrijwilligers Stefan Nieuwland, Erik Pluijgers, Lydia Rozeveld en een dakloze.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Leger des Heils deelt soep uit in Ede. Van links naar rechts vrijwilligers Stefan Nieuwland, Erik Pluijgers, Lydia Rozeveld en een dakloze. © Herman Stöver

Vrieskou of niet: deze daklozen leven dag en nacht in de bossen

EDE - Ook al vriest het 1 graad, sommige daklozen slapen nog altijd buiten, in een tentje, in het bos.  Zoals in Ede. Weinig plaatsgenoten zien ze, of kennen hun verhaal. Maar als de soepfiets langskomt, verschijnen ze. 

10 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  In Nederland hebben we instanties als het Rode Kruis.Wij zien dat ze in het buitenland tentenkampen neerzetten waar mensen opvang, voedsel en verzorging krijgen.Door de woningnood krijg je hier steeds meer daklozen en mensen die geen woonruimte kunnen vinden. Misschien is het een goed idee als het Rode Kruis ook in Nederland dergelijke tentenkampen gaat neerzetten?
 • elco

  1 jaar geleden
  Praat me neit over de vvd die denken alleen aan hun eigen hachje en wachtgeld regelingHet wordt de komende dagen flink koud en deze periode met feestdagen zitten we gelukkig binnen en hoeven we niet binnen de voordeur er aan te denken
 • elco

  1 jaar geleden
  wie zegt dat?
 • Jeempie

  1 jaar geleden
  Vreselijk, wat een vertoningen in dit land. Word tijd dat alle VVD leden een extra "armoede bestrijding" aanslag krijgen van de fiscus, rode tabel...!
 • Senors

  1 jaar geleden
  Nee! Want ze komen niet naar jou toe. Ze zijn géén bedelaar!
 1. Hoogoplo­pen­de ruzie in de app, ergernis over feestjes: zo splijt corona families en groepen vrienden
  PREMIUM

  Hoogoplo­pen­de ruzie in de app, ergernis over feestjes: zo splijt corona families en groepen vrienden

  Vriendschappen die al decennialang bestaan, overleven corona niet. Verhitte discussies in WhatsAppgroepen, een verjaardag die niet meer zo gezellig was nadat het onderwerp ‘corona’ of ‘vaccins’ werd aangesneden, het zorgt voor breuklijnen in vriendengroepen en families bleek uit een oproep die De Gelderlander plaatste om ervaringen te delen. Hoe corona een splijtzwam kan zijn.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'
  Play

  Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'

De Vallei