Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Herman Stover

Vroeg op in de Vallei om de kliko op te halen

updateRHENEN - Afvalinzamelaar ACV gaat in de Vallei morgen eerder op pad om de kliko's op te halen, in verband met de verwachte extreme hitte. Het verzoek is om kliko’s voor 7.00 uur aan de weg te zetten.

,,In verband met de extreme temperaturen van deze week, starten wij de rest van deze week vroeger op de dag met het inzamelen van het afval", aldus een woordvoerder van ACV.  ,,Op die manier hoeven onze collega’s iets minder lang in de extreme hitte te werken.” Kliko's mogen ook deze avond al aan de weg gezet worden.

Ook PMD-zakken

In Veenendaal, Ede, Wageningen en Renswoude, waar de ACV afval inzamelt, geldt dat ook voor de PMD-zakken die bewoners aan de weg zetten. Ook die worden eerder meegenomen. 

De vroegere inzameltijden van van ACV  gelden op 24, 25 en 26 juli.

Rhenen: afvalbrengstation eerder dicht

Ook in Rhenen - dat niet onder de ACV valt - laat de gemeente morgen eerder de vuilniswagens de weg op gaan. Ook daar geldt: kliko voor 7 uur ‘s ochtends aan de weg zetten. Vanaf woensdag rijdt er een extra vuilniswagen in Rhenen om sneller klaar te zijn en de ergste hitte te vermijden.

Rhenen heeft ook besloten om in verband met de warmte het afval-brengstation op Remmerden deze week eerder te sluiten. Het station is van woensdag tot en met vrijdag open van 10 tot 13 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei