Volledig scherm
Het Bennekomse Oranje dat deelneemt aan het WK Vuistbal © Herman Stöver

Vuistballers Bennekom op WK naar troostfinales

BENNEKOM/ WINTERTHUR - Het Bennekomse vriendenteam dat deze week als nationaal team van Nederland meedoet aan het WK Vuistbal in het Zwitserse Winterthur speelt de komende dagen troostfinales om de plaatsen 11 tot en met 18.

De tien man tellende selectie heeft in de voorrondes met overtuigend spel gewonnen van Australië, ze werden in de poule met verder Namibië, Denemarken en Japan derde van de vijf.

De mannen uit Bennekom, Ede en en Wageningen kennen elkaar via korfbalvereniging DVO. Vorig jaar debuteerden ze op het Europees Kampioenschap in Duitsland en nu spelen ze voor het eerst mee op het wereldkampioenschap. 

Supportersschare

Het WK vuistbal - de sport lijkt een beetje op volleybal maar dan op een groter veld en de bal mag een keer stuiten - trekt deze week duizenden toeschouwers. Onder wie een supportersschare uit Bennekom en omgeving.

Spelverdeler Stefan Fiechter: ,,Tegen Japan lukte het even niet, we speelden een soort campingvuistbal. Maar tegen Australië speelden we als een trein en ook tegen favoriet Denemarken hebben we goed gespeeld.’’ De sfeer is goed in het team.

Mondiale top

De komende dagen speelt het Bennekomse ‘Oranje’ onder meer nog tegen Servië, België en Polen. Tegen de mondiale top van het vuistbal (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) komt Nederland dus niet in actie.

Aanvoerder Bart van Roekel wist ook vooraf al dat Nederland tegen die landen niets zou kunnen bereiken: ,,Als we de echte grote finalepoule niet bereiken krijgen we in ieder geval nog een paar leuke wedstrijden tegen gelijkwaardige landen’’, gaf hij eerder al aan in de Gelderlander.

Dat staat nu dus te gebeuren. Als Nederland niet derde maar tweede was geworden in de poule had het team wel moeten - of mogen -  aantreden tegen de grote teams.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei