Beeld van een wolf in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van een wolf in Nederland. © Leo Linnartz/ARK

Waarom een wolf neerschieten weinig nut heeft en waarom je wel de Bokito in jezelf wakker moet maken

STROE/ EDE - Wolvendeskundigen hebben geen begrip voor de onbekende schutter van een wolf die begin deze maand bij Stroe werd gevonden. Wat voor straf hangt de dader boven het hoofd én welk effect heeft het neerschieten van een wolf? 

5 reacties

 • Jules Vismale

  1 maand geleden
  @Frans van Raaij, in Nederland is inderdaad geen plaats meer voor nog meer mensen en als ik zie en lees hoe agressief die al constant worden tegen elkaar dan mag het nog een wonder zijn dat een wolf ervan uit gaat dat de mens van nature niet bepaald een beschaafd wezen is!
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat iemand het tipgeld incasseert, want het lijkt nergens op, het is gewoon stroperij.
 • Ruud Berns

  2 maanden geleden
  Van wolven naar vluchtelingen: het is duidelijk waar uw frustraties zitten. Best wel sneu.
 • Frans van Raaij

  2 maanden geleden
  Ik heb geen verstand van wolven. Ik kan echter wel begrijpen waarom boeren en schapenhouders naar dit 'middel' grijpen. Er is in dit overvolle land geen plaats meer voor statushouders/kanspareltjes laat staan wolven.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Wolven deskundigen hebben geen begrip voor wat er gebeurd is...? nee daar kijkt niemand vreemd van op , die kijken niet verder dan hun neus lang is , hebben niets te verliezen , maar een boer houd van zijn dieren , en wilt niet dat ze worden vermoord door z,on ondier dat alles wat voor z,n kaken komt afmaakt , en niet alleen boeren , maar ook jagers beginnen een hekel aan de wolf te krijgen , en dat is nu dus duidelijk , en die beloning...? een lachertje..! van mij geen enkele donatie meer

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei